Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Sleeve gastrectomy

Bij de sleeve gastrectomy operatie wordt het grote ronde gedeelte van de maag (de grote curvatuur) verwijderd.

De maagportier (de pylorus) blijft intact net als bij de bilio pancreatische diversie met duodenal switch, waardoor de kans op dumping gering is. De werking van de maag blijft normaal.

De werking van de sleeve is vergelijkbaar met die van de maagband. Men kan minder eten en valt daardoor af. In tegenstelling tot de maagband wordt er geen lichaamsvreemd materiaal gebruikt. De sleeve operatie is niet omkeerbaar.

Na verloop van tijd kan men na een sleeve operatie weer alles eten en drinken, zelfs koolzuurhoudende dranken vormen geen probleem.

De Sleeve gastrectomy wordt uitgevoerd bij patienten met een niet al te hoog BMI (BMI 35-40) of juist bij patienten met een extreem hoog BMI waarvoor een BPD DS operatie in eerste instantie te riskant is. In het laatste geval zal de sleeve gastrectomy worden uitgevoerd waarna de patient een groot gedeelte van het overgewicht zal kwijtraken. Stopt het afvallen of is het gewicht inmiddels zodanig dat opereren geen extra risico's meer met zich meebrengt dan wordt de BPD DS verder afgemaakt. Tijdens deze tweede operatie wordt dan "alleen" nog de darm bypass gemaakt.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

78 volgers